Skip to main content

Het Empaction-verhaal van Roel

Hij kwam ooit een adviesrapport van Empaction tegen op het internet, besloot ons te volgen op LinkedIn en belde op voor een kop koffie nadat hij een interessante vacature voorbij zag komen. Inmiddels maakt Roel Meijs al ruim twee jaar deel uit van ons team als adviseur parkeren en mobiliteit.

“Ik werkte hiervoor bij een adviesbureau waar ik parkeeroplossingen binnen projecten probeerde te borgen. Inmiddels ben ik verder het ‘parkeervak’ ingedoken en vind ik het fantastisch om het uiteindelijke resultaat van mijn werkzaamheden te zien.”

Het was een rare, maar toch ook bijzondere tijd toen ik in 2019 startte bij Empaction. Corona maakte net zijn intrede, waardoor er binnen een korte periode veel veranderde. Zo switchten we van volledig op kantoor werken naar een meer hybride vorm. Waarbij we werken op kantoor afwisselen met gedetacheerd aan de slag gaan vanuit huis, bij een gemeente, of met je laarzen in de modder op projectlocaties.

Afwisselend werk

Als adviseur parkeren en mobiliteit schrijf ik onder andere adviesrapporten en beleidsplannen en neem ik deel aan belangrijke overleggen met betrekking tot woningbouwopgaven en ruimtelijke ontwikkelingen. Dat doe ik binnen verschillende projecten. Sommigen daarvan duren een paar weken, anderen een paar maanden. Nu werk ik bijvoorbeeld al langere tijd aan een opdracht rondom het stationsgebied in Culemborg. Daar worden woningen gebouwd op een terrein, met het station aan de voet. Dat moet ruimtelijk ingericht worden, waarbij we ons niet teveel op autobezit en parkeren willen richten. Aan mij dus de taak om te bekijken hoe we het mobiliteitssysteem zowel in de breedte als in de duurzaamste vorm in Culemborg kunnen benutten.

Ook werk ik minimaal twee dagen per week gedetacheerd bij verschillende gemeenten. Op dit moment zijn dat Rijswijk en Woudrichem. Ik realiseer daar bijvoorbeeld de invoering van betaald parkeren en stel een beleidsplan voor de desbetreffende gemeente op. Je leest het, mijn werk als adviseur parkeren en mobiliteit is heel divers. In tegenstelling tot wat mensen vaak verwachten ben ik allesbehalve alleen maar bezig met cijfers en rapporten. En dat bevalt me hartstikke goed.

Positieve reacties en creativiteit

Na de afronding van mijn studies administratie en verkeerskunde stortte ik mij helemaal in de wereld van parkeren en mobiliteit. Ik bekleed de adviseursrol bij Empaction nu zo’n twee jaar, en daar geniet ik nog steeds van. Wat het leukste is aan werken bij deze organisatie? Alles eigenlijk! Maar positieve reacties krijgen naar aanleiding van een opgeleverd advies of een afgerond project,  blijft toch wel het meest bijzonder. In de gemeente Rijswijk moest ik bijvoorbeeld verschillende laadpalen plaatsen. Bewoners waren in eerste instantie ontsteld over het feit dat die palen in hun straat kwamen, maar uiteindelijk bedankten diezelfde bewoners mij voor mijn goede werk.

Daarnaast kan ik ook veel creativiteit kwijt in het werk dat ik doe. Er is ruimte om steeds iets persoonlijks toe te voegen aan de adviezen en visies die ik schrijf, waardoor ik hier echt mijn eigen draai aan kan geven. Vanuit mijn expertise en ervaring. En wanneer die gepersonaliseerde inbreng ook nog eens wordt gedragen door gemeenten en wethouders, geeft dat veel moed en voldoening. En kijk ik weer uit naar het volgende project.

Alle expertises in huis

Empaction is een bedrijf waar ik mijn collega’s altijd om hulp kan vragen, maar waar ook genoeg ruimte is om zelf initiatief te nemen. Of het nu gaat om het realiseren van een nieuw mobiliteitsbeleid, of om het plaatsen van parkeerpalen: wij hebben alle expertises in huis. En dát onderscheid ons van andere adviesbureaus. We zijn klein genoeg om direct te weten bij wie je moet zijn voor hulp, maar we zijn groot genoeg om alle kennis binnen ons vakgebied te kunnen waarborgen. 

Daarnaast is ons team openhartig, meedenkend en gezellig. Maar ook zeker ambitieus en gedreven. We weten wat we aan elkaar hebben en helpen waar nodig. Of dat nu op kantoor, vanuit huis, of op een projectlocatie is.

Maak jij het verschil?

Stap dan vandaag nog bij ons in en solliciteer op één van deze openstaande vacatures.