Skip to main content

Het Empaction-verhaal van Puck

Via, via werd ze getipt op de openstaande vacature van allround communicatieadviseur bij Empaction. Werken voor een adviesbureau in de parkeer- en mobiliteitsbranche, dát had ze in eerste instantie zelf niet bedacht.

“Parkeer Management Systemen, Smart mobility en mobiliteitshubs. Het was een compleet nieuwe wereld voor mij. Maar dat is het heel wat afspraken, interviews, blogs, projectbeschrijvingen en volgetypte A4’tjes verder, al lang niet meer!”

De aanloop naar

Ik kan me de vacaturetekst nog goed voor de geest halen. Empaction zocht naar een adviseur met een vlotte pen. Een eigenzinnige, flexibele persoonlijkheid, die beschikt over een gezonde portie nieuwsgierigheid. Iemand die weet hoe je een merk in de B2B-markt positioneert, talent heeft voor organiseren en met kennis van SEO en SEA. Dat ben ik, dacht ik meteen! 

Maar daar waar ik mezelf volledig herkende in deze omschrijving, moest ik over die van Empaction zelf wel twee keer nadenken. ‘Een adviesbureau dat partijen in de publieke en private sector op het gebied van een breed scala aan parkeer- en mobiliteitsvraagstukken adviseert’. Dat was een hele mond vol, én onbekend terrein voor mij. Maar ik was er al heel snel over uit dat dit geen probleem hoefde te zijn.

Binnen mijn rol als externe communicatieadviseur voor bedrijven weet ik immers niet beter. Daar dompel ik mijzelf aan de lopende band onder in nieuwe terreinen, werkvelden en branches. Ik zie het als een uitdaging om hierin te duiken. En het mezelf eigen te maken door veel research te doen en gesprekken te voeren. En altijd met in het achterhoofd dat ik de expertise van het vakgebied niet hoef te hebben. Dát ligt echt bij de adviseurs, aan mij de taak om de juiste vragen te stellen, het tekstueel kraakhelder op papier te zetten én strategisch te verpakken. Ieder z’n vak!

Het sollicitatiegesprek

Vol overtuiging solliciteerde ik dan ook bij Empaction. En dat ging vanaf moment één al anders dan bij andere bedrijven. ‘We houden van een praktische aanpak. Laat die motivatiebrief dus maar achterwege en neem telefonisch contact met ons op. Want laten we eerlijk zijn: zo’n spontaan gesprek zegt toch veel meer dan een hoop zorgvuldig gekozen woorden op papier’, luidde de sollicitatieprocedure. En zo geschiedde: ik pakte mijn telefoon erbij en nam contact op. Een prettig telefonisch gesprek en een kennismaking via Teams verder, sloegen we de handen virtueel in een.

De eerste weken

Het Empaction-team voelde direct aan als een warm bad. Ik werd met open armen ontvangen en iedereen nam echt de tijd. Om mij als persoon te leren kennen. Hun kennis en expertise over te dragen en mij zo meer te leren over hun werkwijze en vakgebied. Wat meteen opviel was de hoeveelheid aanwezige senioriteit en kennis. Daar is menig bedrijf jaloers op. En dat ik daar van mag ‘proeven’, vind ik ontzettend interessant én waardevol.

1 jaar later

Inmiddels zijn we ruim 12 maanden verder. En kijk ik van termen als ‘parkeerregulering, MaaS en autoluw’ allang niet meer op. Sterker nog; ik kijk ernaar om. Als ik onderweg ben let ik bijvoorbeeld op de parkeer- en handhaafsystemen die er gebruikt worden. En op de aanwezigheid van mobiliteithubs en het aanbod in, en de beschikbaarheid van deelmobiliteit. Zelfs mijn mening over rondrijdende scanauto’s is veranderd. Daar waar ik er voorheen eerder de kriebels van kreeg, zie ik er nu de toegevoegde waarde van in. Ik realiseer me meer dan ooit wat voor belangrijke rollen parkeren en (deel)mobiliteit hebben in deze maatschappij. En dat de wijze waarop Empaction hierin adviseert bepalend is voor de mate waarin onze omgeving leefbaar, bereikbaar én groen blijft. Wij maken dus wel degelijk het verschil. En dat ik daar mijn steentje aan bij mag dragen vind ik zeer waardevol.

Maak jij het verschil?

Stap dan vandaag nog bij ons in en solliciteer op één van deze openstaande vacatures.