Skip to main content

Het Empaction-verhaal van Niels

Zijn afstudeerbegeleider vroeg ooit of werken bij Empaction niets voor hem was. En in zijn voormalige functie bij een parkeerdienstverlener kreeg hij zo nu en dan een document van onze hand onder ogen. Toch kon Niels Weterings toen nog niet vermoeden dat hij ooit de overstap naar ons team zou maken. Maar na 12 jaar elders in de parkeer- en mobiliteitswereld werkzaam te zijn geweest, is hij sinds een halfjaar toch echt onderdeel van ons adviesbureau.

“Ik keek altijd al vanuit de techniek en dienstverlening naar de branche. Maar waar ik bij mijn vorige werkgevers pas redelijk laat in het proces kon bijdragen, vond ik in Empaction een plek met de mogelijkheid om op inhoud te sturen.”

Werkvelden die niet binnen één discipline vallen vind ik interessant. Parkeren is er zo een. Want het raakt aan vastgoedontwikkeling, maar ook aan gemeentelijke ontwikkelingen. Het is deels commercieel, maar niet in alle gevallen. Je krijgt veel te maken met digitalisering, maar het is geen IT. En ga zo maar door. Tijdens mijn masterstudie Construction Management and Engineering ben ik dan ook in het parkeervak gerold. Bij wijze van bijbaan. Inmiddels is het al meer dan 12 jaar mijn fulltime werk en ben ik ook in privétijd altijd scherp op hoe het in mijn omgeving met parkeren en mobiliteit is gesteld. Je komt er overal mee in aanraking.

Altijd technisch en inhoudelijk

In de afgelopen jaren werkte ik voor een parkeerdienstverlener en een leverancier van parkeeroplossingen. Altijd vooral aan de inhoudelijke en technische kant. Maar gaandeweg merkte ik dat ik ook in staat ben om een goede vertaalslag tussen vraag en aanbod te maken. En dat samenbrengen en communiceren goed bij me past. Dit maakte de stap naar Empaction uiteindelijk ook minder groot. Ik wist dat een adviesrol goed bij me zou passen.

Wat ik zo mooi vind aan mijn werk nu? Parkeren is een niche, maar een complex en belangrijk onderdeel van een groter geheel. Je helpt bewoners, bezoekers of andere groepen een doel te bereiken. Daar sta je misschien niet meteen bij stil als je in dit vakgebied begint, maar inmiddels weet ik wel beter. En met mijn ervaringen bij mijn vorige werkgevers op zak, begrijp ik ook goed hoe andere partijen binnen deze branche werken. Dat geeft overzicht, maakt dat ik de verschillende belangen ken en zorgt dat ik mijn opdrachten tot een goed einde kan brengen.

Mijn hoogtepunten? Interactie met de opdrachtgever

Wat mijn agenda betreft: die is nooit hetzelfde. Wel vormt mijn detachering bij de gemeente Nieuwegein voor 2 dagen per week een constante door de weken heen. En ik werk al een tijdje aan een aantal projecten waarvoor ik tijdsloten reserveer. De ontwikkeling van parkeerbeleid voor een grote hogeschool bijvoorbeeld. Advisering bij de implementatie van parkeerapparatuur op straat en in parkeergarages in een Overijsselse gemeente. En projectmanagement voor nieuw mobiliteitsbeleid bij een Brabants ziekenhuis. Heel divers dus. Ik hoef me niet te vervelen!

Toch zijn het vooral de interacties met opdrachtgevers of de overleggen, waarvoor ik fluitend mijn dag begin. Dat zijn immers bij uitstek de momenten dat je uit kunt wisselen wat de behoeften zijn. Of je jouw advies kunt presenteren. Momenten waarop je jouw opdrachtgever heel concreet verder helpt. Die interactie vind ik heerlijk. En maakt mijn werk zo lonend en leuk.

Anders dan andere adviesbureaus

Waar ik ook veel voldoening uit haal: werken in dit team. Empaction is in mijn ogen heel benaderbaar; een compact team met korte lijntjes, maar toch breed actief. Voor klanten. Maar ook vanuit mijn positie –  die van nieuw teamlid –  is het echt een fijne groep mensen. Ik kwam middenin een lockdown het bedrijf binnen. Dus al vanaf de kennismaking liepen fysiek en digitaal door elkaar heen. Toch heb ik nooit een gebrek aan contactmomenten ervaren, en is iedereen ontzettend sociaal en begaan. Op dezelfde plek of niet: er is communicatie onderling. Met een groepsapp die nóóit stil is bijvoorbeeld, maar waar ook echt inhoud in wordt gedeeld. We zijn één team vol mobiliteitsfanaten. Nóg iets om fluitend de dag voor te beginnen dus.

Maak jij het verschil?

Stap dan vandaag nog bij ons in en solliciteer op één van deze openstaande vacatures.