Skip to main content

Het Empaction-verhaal van Kay

“Ik krijg de vrijheid om m’n eigen werk in te delen en het vertrouwen dat daarbij hoort”

Kay van der Kraan is 27 jaar, woont in Geffen en studeerde Planologie in Nijmegen, waar hij zich tijdens z’n master specialiseerde in stedelijke bereikbaarheid en mobiliteit. Dit is zijn tweede baan en inmiddels werkt hij ruim 2,5 jaar bij Empaction. “Wat Empaction kenmerkt is de focus op innovatie en het altijd voorop willen lopen met een visie.”

“We zijn in staat om ons snel een beeld te vormen van een vraagstuk en deze visie relatief snel door te ontwikkelen”, vervolgt Kay, “om vervolgens deze visie toe te passen op de vragen die spelen bij opdrachtgevers. De afwisseling tussen projecten en detacheringen, maakt dat je met veel verschillende opdrachtgevers te maken hebt en op verschillende locaties werkt. Dat zorgt voor afwisseling en dus is het werk zeker niet saai!”

Constant schakelen

Zo is Kay het ene moment projectleider en begeleidt hij een project van A tot Z en soms is hij heel uitvoerend bezig. “Het is fijn om die afwisseling te hebben. Het ene moment werk ik beleidsstukken uit, dan stem ik de voortgang van een project af met de opdrachtgever, of heb ik een overleg met  wethouders en weer een andere keer organiseer en begeleid ik een bewonersavond. Tussendoor spar ik regelmatig met collega’s om tot te nieuwe ideeën te komen. Ik ben constant aan het schakelen tussen verschillende projecten en opdrachtgevers.”

Vrijheid en vertrouwen

Een ander aspect dat werken bij Empaction zo aantrekkelijk maakt is de vrijheid die je krijgt. “Ik kan zelf indelen wat ik op een dag doe en kan daarin ook schuiven, dat vind ik prettig, maar dat betekent ook dat je superzelfstandig moet zijn. Je moet dus zelf al die projecten managen en deadlines bijhouden. De andere kant van de medaille is het vele reizen, dat vind ik soms wel een nadeel. Bij Empaction is het hard werken, maar binnen een relaxte sfeer”, vervolgt Kay. “Je krijgt de vrijheid om je eigen werk in te delen en het vertrouwen dat daarbij hoort.”

Invloed op besluitvorming

Dat vertrouwen ziet hij ook terug bij de opdrachtgevers. “Ondanks dat ik nog vrij jong ben met nog maar een paar jaar werkervaring; ik word als expert gezien, ze varen op mijn advies. Ik vind het zelf wel gaaf dat je ook in wethoudersvergaderingen zit. Adviseer ik als 27-jarige een wethouder over belangrijke keuzes om de stad leefbaar en bereikbaar te houden! Je zit heel dicht bij de besluitvorming. Adviezen verdwijnen niet onderin een bureaula; er worden besluiten op genomen, je kunt écht invloed uitoefenen.”

Doorgroeimogelijkheden

Binnen Empaction is er ook aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Kay legt uit: “In basis is het learning by doing en maken we gebruik van elkaars kennis, die we opdoen in vergelijkbare projecten. Die kennis moet je zelf uit de hoofden van collega’s trekken. De samenstelling van de teams wisselt, het is goed om af en toe met iemand anders een team te vormen, om andere dingen van elkaar te leren. Er is geen vaste functieomschrijving bij Empaction, er wordt gekeken naar wat je kunt en wat je ambities zijn en op dat niveau ga je projecten draaien. Zo kun je snel doorgroeien.”

“Adviseer ik als 27-jarige een wethouder over belangrijke keuzes om de stad leefbaar en bereikbaar te houden!”

Hoe zou je je collega’s typeren? 

“Er lopen hier allemaal verschillende types rond. Maar over het algemeen kunnen we onszelf goed presenteren en een verhaal of visie vertellen. Die visie is onderbouwd, we hebben er echt over nagedacht. En we zijn niet bang zijn om nieuwe dingen aan te gaan. Beetje onder het mom van: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan,” sluit Kay glimlachend af.

Maak jij het verschil?

Stap dan vandaag nog bij ons in en solliciteer op één van deze openstaande vacatures.